تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
shahinsalehi663

shahinsalehi663

shahinsalehi663

چگونه داستان گویی و داستان نویسی را به کودکان آموزش دهیم

روش آموزش داستان گویی و داستان نویسی به کودکان

به همان اندازه که داستان گویی و داستان نویسی می تواند برای کودکان سرگرم کننده و مفید باشد، از سوی دیگر تسلط بر این مهارت نیز می تواند برای آن ها به یک چالش بزرگ تبدیل شود.

برای آموزش مهارت داستان گویی یا داستان نویسی به کودک تان، روش های زیر را دنبال کنید.

  1. داستان گویی و داستان نویسی با ترکیب داستان های کودکانه دیگران

سه داستان کوتاه برای کودکتان (با توجه به سن و درک و فهم او) انتخاب کنید. قبل از تعریف آن ها به او بگویید: «من به ترتیب سه داستان کوتاه برای تو تعریف می کنم. تو باید به آن ها خوب گوش دهی و زمانی که داستان سوم تمام شد، به سه سؤال من پاسخ بدهی». درحالی که این سه سؤال را پای تابلو می نویسید، بگویید:

  • چه شخصیت هایی در این داستان وجود داشت؟
  • در ابتدای داستان چه اتفاقی افتاد؟
  • نتیجه داستان چه شد؟

بعد از اینکه داستان ها را برای کودکتان خواندید، از او بخواهید به این سه سؤال برای هر داستان پاسخ دهد، اگر کودکتان در دادن پاسخ مشکل داشت با جملات مناسب او را هدایت کنید، اما اجازه دهید پاسخ های درست را خودش پیدا کند. تمام پاسخ ها را بر روی تابلو بنویسید. در مرحله بعد به او بگویید حالا به این پاسخ ها خوب فکر کن و سعی کن داستانی را بنویسی که 3 ویژگی داشته باشد:

  • شخصیت های داستان تو برگرفته از شخصت های این سه داستان باشد.
  • شروع و پایان داستان تو متفاوت از این سه داستان باشد.

شما از طریق این تمرین ساده به بهترین وجه می توانید مهارت های حافظه، تمرکز، توجه، حل مسأله، ترکیب و خلاقیت را در کودکانتان پرورش دهید.

  1. داستان شب کودکانه گویی و داستان نویسی از طریق کارت های تصویری قصه گو

یکی دیگر از روش های مناسب برای آموزش داستان گویی به کودکان، داستان گویی از طریق کارت های تصویری قصه گو است. شما می توانید این کارت ها را از کتاب فروشی های مخصوص کودکان خریداری کرده یا خودتان آن ها را درست کنید.

کارت های تصویری قصه گو، برای کودکان 3 سال به بالا مناسب هستند و فعالیت های سرگرم کننده مختلفی را شامل می شوند. روال بازی به این صورت است که از کودک خواسته می شود با توجه به تصاویری که روی کارت ها وجود دارد، یک داستان بسازند. از طریق این کارت ها، شما به دو شیوه می توانید مهارت داستان گویی و داستان نویسی را به کودکتان آموزش دهید.

  • اگر هدف شما صرفاً ارزیابی درک و فهم کودک تان است، کارت هایی را در اختیار او قرار دهید که موضوع داشته باشند. سپس از وی بخواهید با نگاه کردن به تصاویر بگوید که چه اتفاقاتی در آن رخ داده و سپس داستانش را تعریف کند.
  • اگر هدف شما پرورش خلاقیت در کودکتان است، به او بگویید با نگاه کردن به این کارت تصویری، یک داستان از ذهن خودت بساز. در این روش، کودک با افکارش درباره تصاویر دیده شده داستانی تخیلی می سازد و اوست که تصمیم می گیرد چه عنوان، آغاز و پایانی برای این داستان انتخاب کند.

به طورکلی از کارت های تصویری قصه گو می توان برای افزایش خلاقیت، هوشیاری، تقویت مهارت های برنامه ریزی و مهارت های ارتباطی در کودکان استفاده کرد.

  1. داستان گویی و داستان نویسی از طریق تنظیم تصاویر

یکی دیگر از روش های آموزش داستان گویی به کودکان استفاده از کارت های زنجیره واری است که داستانی را نقل می کنند، مانند کارت های تصویری قصه گو. شما می توانید این کارت های زنجیره وار را خریداری کرده یا خودتان آن ها را درست کنید. در این شیوه داستان گویی، یک داستان به بخش های مختلفی تقسیم شده و هر قسمت آن به صورت تصاویر، روی یک کارت ترسیم می شود. کودک باید با نگاه کردن به این تصاویر مانند قطعات پازل، آن ها را به گونه ای کنار هم قرار دهد که ترتیب شان یک داستان را منتقل کند. این شیوه داستان گویی مهارت های توجه، تمرکز، حافظه تصویری، سازماندهی و مهارت کلامی را در کودکان تقویت می کند. برای پرورش قدرت خلاقیت و مهارت داستان سازی در کودک خود می توانید از او بخواهید داستان هایی را که خود می سازد روی کارت های جداگانه ای نقاشی کند و هنگام تعریف داستان خود از این تصاویر استفاده کند.

  1. داستان گویی و داستان نویسی از طریق ایفای نقش

در این روش شما می توانید از عروسک های مختلف نمایشی یا عروسک های انگشتی استفاده کنید. همچنین می توانید این روش را به صورت گروهی انجام دهید، به این ترتیب که از کودکان بخواهید به کمک عروسک ها یک داستان نمایشی را خودشان با همکاری هم بسازند و آن را اجرا کنند.

همین روش را می توانید از طریق نمایش یک پانتومیم اجرا کنید و بعد از بچه ها بخواهید داستان آن را بنویسند. سپس هر کودک جداگانه یک پانتومیم را فی البداهه اجرا کند و بقیه داستان آن را بنویسند.

 

برای خواندن مقالات کودکانه بیشتر اینجا کلیک کنید

http://www.voolak.com/%d9%82%d8%b5%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86%d9%87/

 

 

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 3 آذر 1398ساعت 16:35 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 20 | |

قصه و قصه گویی

قصه در لغت به معنای حکایت و سرگذشت است و در اصطلاح به آثاری اطلاق می شود که در آنها تاکید

بر حوادث خارق العاده بیشتر از تحول و تکوین آدمها و شخصیت ها است در قصه یا حکایت محور ماجرا بر حوادث خلق الساعه قرار دارد حوادث قصه را به وجود می آورند در واقع رکن اساسی و بنیادی آن را تشکیل می دهند بی آنکه در گسترش و بازسازی قهرمانان و آدمهای قصه نقش داشته باشند. قصه گویی، عبارت است از هنر یا حرفه نقل داستان به صورت شعر یا نثر که شخص قصه گو آن را در برابر شنونده ی زنده اجرا می کند. داستان های که نقل می شود، می تواند به صورت گفتگو، ترانه، آواز با موسیقی یا بدونه آن با تصویر و سایر ابزارهای همراهی باشد. ممکن است از منابع شفاهی، چاپی یا ضبط مکانیکی استفاده شود و یکی از اهداف آن بایستی سرگرمی باشد. در روزگاران کهن، تاریخ سنت ها، مذهب، آداب قهرمانی ها و غرور قومی به وسیله قصه گوها از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.

 

فرایند  قصه گویی
 سه عامل عمده در فرایند قصه‌گویی عبارتند از:
–   قصه
–   قصه‌گو
–  مخاطب

هر یک از این عوامل به نوبه خود وبا ویژگی های خص خود نقش اساسی در فرایند قصه گویی ایفا می کنند و نبود هر کدام به معنای عدم قصه‌گویی است. البته نباید از نظر دور داشت که علاوه بر این عوامل، زمان و مکان نیز مؤثرند. داستان، محور یک تجربه اصیل قصه‌گویی است، چرا که بدونه داستان قصه گویی وجود ندارد. همچنین، آماده کردن داستان نیز مقوله دیگری است که قصه‌گو

باید به آن توجه خاصی داشته باشد. منبعی که قصه‌گو برای انتخاب کردن داستان در اختیار دارد، پهنۀ ادبیات شفاهی و مکتوب جهان است.

فواید قصه گویی:

یکی از مفیدترین راه ارائه قصه به کودکان و نوجوانان، و انتقال پیام قصه، قصه گویی است. باتشکیل و اجرای برنامه قصه گویی می توان تعداد مخاطب های قصه را افزایش داد. با قصه گویی می توان به قصه های عمومی، رنگ و بویی محلی داد و با بیانی دلپذیرتر چنین قصه هایی را برای بچه هایی که با فرهنگ ها و ملیت های متفاوتی هستند بازگو کرد. به علاوه می توان به بعضی دیگر از فواید قصه اشاره کرد از جمله: قصه گویی می تواند به عنوان محرکی قوی مورد استفاده قرار گیرد و سطح کتاب خوانی کودکان و نوجوانان را بالا ببرد و حوزۀ مطالعه آنان را گسترش دهد و ذوق علاقه به کتاب خواندن را در آنها بر انگیزند. قصه گویی می تواند فاصله میان، “قدرت خواندن کودک” و “قدرت درک” او را از بین ببرد این فاصله در غالب کودکان وجود دارد. فاصله قدرت خواندن و قدرت درک مسایل در بسیاری از کودکان از یک تا سه سال به طول می انجامد. یک کودک هشت ساله ممکن است از شنیدن داستانی که تا دو سال بعد قادر به خواندنش نیست، لذت ببرد. برای از بین بردن این اختلاف و به این منظور که کند خوانی، کودک را نسبت به کتاب بی علاقه نکند، باید داستان ها و اشعاری را که برایش قابل و لذت بخش هستند، خواند. یکی دیگر از محاسن داستان خوانی و داستان گویی این است که کودکان یاد می گیرند چگونه مطالب را از راه گوش دادن بیاموزند در شنیدن، فهمیدن و هوشمندانه با کلمات روبرو شدن بسیار حائز اهمیت است. کلمه که از راه گوش شنیده و درک شده است، به مراتب آسانتر خوانده می شود و در حقیقت می توان گفت که داستان خوانی و داستان گویی شیوهایی هستند برای بالا بردن سطح کتاب خوانی کودکان و شاید

موثرترین روش ها برای آشنا کردن کودکان با کلمات جدید باشند. و گنجینه لغات پایه کودکان را به نحو

موثری بالا می برد. در برنامه قصه گویی، مخاطبان امکان دخالت و اعتراض دارند. قصه گو را به خویش نزدیک می بینند و به خود اجازه می دهند که وسط کلام او بدوند و با طرح خاطره یا پرسشی، خود را مطرح کنند و یا اطلاعات خویش را تکمیل نمایند، از سر مجهولات نگذرند و ناپیدایی قصه را بفهمند. و در نتیجه وجود خویش را بهتر حس کنند.

قصه گویی یک روش فعال براي پرورش قوه خلاقیت و تفکر بالا بردن سطح تفکر شناختی محسوب می شود زیرا سطح دانش و یادآوري براي کامل کردن یک داستان ناتمام یا ساختن یک داستان  جدید کافی نیست و نیازاست دانش آموز دست به ترکیب آموختها و رویاها بزند. همچنین به ارزشیابی مفید بودن یاتناسب داشتن افکار خود با محتواي داستان و کنکاش براي ربط دادن آن افکار بپردازد و به دنبال  راههاي نو براي آن باشد.

قصه های کودکان در باره ی انسان ها، جانوران، موجودات خیالی و اشیایی از قبیل ساعت، قطار و گلدان هاست. انسان ها، جانوران، موجودات خیالی و اشیاء در قصه های کودکان دارای شخصیت، باور، فکر، احساس و رفتار هستند. هنگامی که یک قصه گفته می شود موضوع شکل می گیرد، مسائل مختلف آشکار می شود و شخصیت ها و اشیای قصه با افکار و هیجان ها و رفتارهای خاص پاسخ می دهند هنگامی که یک کودک به قصه گوش فرا می دهد ممکن است با یک شخصیت، با یک موضوع یا یک حادثه در قصه همانند سازی کند. در نتیجه، همانند سازی را به زندگی خود فرا فکنی می کند. علاقه وی به افکار، احساس ها و رفتارهای شخصیت های قصه به او اجازه می دهد تا در تجارب شخصیت های قصه سهیم باشد و باورها، افکار و تجارب هیجانی این شخصیت ها را بر خود فرافکنی کند. در نتیجه می تواند به صورت فر

افکنانه بر پریشانی های هیجانی خود کار کند. همین دلیل همواره یکی از عمده

ترین و رایج ترین راه های انتقال تجربه و سر گرمی، قصه گویی و گوش سپردن به قصه ها بوده است قصه

وقصه گویی از مهمترین ابزارهایی است که می توند تخیل کودکان شما را پرورش و اورا با دنیای اطراف و محیط زندگی اش آشنا سازد.

ابزارهای قصه گویی:

لازمۀ آماده شدن برای قصه گویی و استفاده از این هنر داشتن صداقت، ذوق و توجه به کیفیفیت مطلوب برای ارائۀ این نوع از ادبیات شفاهی است. شاید باید بر روی صفت هایی از این قبیل بیشتر تأکید کرد و آنها را از ویژگی های ضروری یک قصه گو در نظر گرفت. قصه گویی مانند همۀ هنرهای دیگر می تواند به ابتذال کشیده شود. اگر هنر قصه گویی بخواهد به شکوفایی خود ادامه دهد باید ما به عنوان قصه گو حافظ صداقت آن باشیم. قصه گو، با استفاده کردن از ابزارهای شخصی خود در قصه گویی یعنی با انتخاب کردن کلمه ها، صدا، رفتار، حرکتها و حالتهای چهره و مانند اینها به آماده کردن قصه می پردازد، و سپس آن را به گوش و به خیال شنوندگانش می رساند. او از تنه عناصر زیر استفاده می کند: ۱) یک داستان مناسب که به خوبی نیز آماده شده است و با شخصیت و سبک مخصوص او منطبق است؛ ۲) ابزارهای قصه گو، صدای مؤثر و شیوۀ بیان و ارائه؛ ۳) تخیل شنوندگانش. قصه گو به هیچ وجه نباید روی شگردها حساب کند و به عواملی غیر مادی که می تواند بر قصه گویی او تأثیر بگذارد و آن را به یک نمایش مبدل سازد متوسل شود. استفاده کردن تخته و گچ، عروسک، قصه گویی به لباسهای نمایش، زنگها و بوق های  که به صدا درمی آید. هرگاه یکی از این وسایل به کار برده می شود به جای آنکه عاملی سازنده باشد به عاملی مخرب بدل می شود. شنونده به طور طبیعی و در حقیقت چندین برابر آنچه باید در قصه درگیر شود اسیر این گونه وسایل کمکی می شود و در نتیجه همۀ آن جنبۀ آفرینش دو جانبۀ یک قصه گو یی خوب از دست می رود. قصه

گو به تنهایی و با استفاده کردن از وسایل کمکی به خلق داستان می پردازد و شنونده امکان خود را برای

شریک شدن در خلاقیت قصه گو از دست می دهد و نقش او غیر فعال می شود. او به جای شنونده بودن به تماشاگر صرف تبدیل می شود. استفاده کردن از این گول زنکها و وسایل نامربوط در هنر خلاق قصه گویی

یا کمترین تأثیری نداشته یا تأثیر آن بسیار اندک است. حتی از نظری هم مخرب به شمار آمده است یا آنکه برای قصه گویی که فاقد قدرت به کار بردن روش مؤثری در هنر قصه گویی است. اغلب اوقات این وسایل

گول زنکها  قصه گویی را به نمایش بدل می کند و ساعت قصه گویی به ساعت نمایشی تبدیل می شود. این وسایل اغلب جذاب، نافذ، جالب و شیرین است اما استفاده کردن از هیچ یک از آنها برای یک قصه گویی خوب و ضروری نیست. هنر قصه گویی همچنان به عنوان یکی از قدیمی ترین شکل های هنر بشر باقی می ماند و این شکل از هنر بخصوص برای کودکان ارزشمند است بزرگسالانی که می خواهند برای کودکان قصه بگویند باید با احترام و صداقت و مهارت در این راه سرمایه گذاری کنند و به این ترتیب به این هنر نزدیک شوند. در این صورت پاداشی که به دست خواهد آمد بیشتر از سرمایه گذاری خواهد بود(چمبرز،۱۳۸۵،ص ۴۵-۴۶). چهارچوب قصّه گزينه منحصر به فردي است.  هنگامی که آموزش ها در خلال قصّه مطرح می شوند به نسبت زمانی که به طور مستقیم ارائه شوند، جذاب تر بوده و شرايط يادگیري بهتر و عمیق تري فراهم می شود.

شيوه‌ي قصه‌گویی

داستان گویی شیوه ی شگفت انگیزی برای بالا بردن درک رفتار های شفاهی و عملی است ( محمد اسماعیل ،۱۳۸۳). شيوه‌ي ارائه‌اي قصه به كودكان به دو گونه‌ي نوشتاري و شنيداري انجام مي‌گيرد. قصه گويي براي سنين پيش دبستاني به دليل آشنا نبودن با خواندن تنها شيوه‌ي ارائۀ ‌قصه است. اما گرايش به شنيدن قصه حتي در گروه سني بالاتر نيز كه مي توانند بخوانند جذاب‌تر و لذت ‌بخش‌تر است. هرچه گونه‌ي بيان و فضاسازي قصه‌گو نيرومندتر باشد، تاثير قصه به شنوندگان بيشتر خواهد بود. و ايجاد تصويرسازي ديداري با بازي و هماهنگي دست‌ها و چهره‌ي قصه‌گو از بايسته‌هاي قصه گويي است. تغيير

لحن، صدا، به كارگيري سكوت و مكث، بازي با دست ها و حركت هاي بدن به هرچه جذاب‌تر شدن قصه

كمك خواهد كرد و در عين حال فضاسازي كامل‌تري در ذهن كودكان صورت مي گيرد و آنان آسانتر مي‌توانند خط سير داستان را به ذهن سپرده و نقش آن را بازي كنند. به راستي كه قصه‌گويي هنري است كه به استعداد و تجربه‌ي فراواني نياز دارد. داستان ها بر مبنای تصاویر آموزشی گفته شود.جزئیات طرح داستان و سرعت تعریف کردن داستان، از پیش مرور شود و داستان از روی متن از پیش آماده خوانده نشود و ترجیحاً از حفظ گفته شود؛ وقتی داستان از

حفظ نقل می شود دانش آموزان شیفته این کار خواهند شد و بیشتر مواقع این کار موفقیت را تضمین می کند. جوهر و نکته اساسی در قصه گویی پیوند و رابطه متقابلی است که در بیان قصه ها توسط قصه گویی ماهر در زمان و مکان معینی بین او و مخاطبانش به وجود آید. در این رابطه متقابل، قصه گو موفق می شود تخیل شنونده خویش را به دام اندازد و آن را تحریک کند و به طور مستمر دید تازه ای به آنها دهد، و ارتباط او را با انسانها  و اشیاء دیگر مورد تجدید نظر قرار دهد و تصاویر تخیلی غنی و متنوعی را برای او فراهم کند و افراد را به تدریج وادار به پژوهش و آفرینش های جدید و دو جانبه کند و جهانی خلق کند که بر اساس کلمه ها تخیل بنا شده است.

انواع قصه گویی:

قصه‌گویی نقالانه: نوعی قصه‌گویی است که کارش خلق و یا اجرای حکایت‌های شفاهی شاعرانه است و به نقل حوادث تاریخی یا ستایش نیاکان و رهبران کنونی یک گروه قبیله‌ای، فرهنگی و یا ملی می‌پردازد. نقل‌کننده، معمولاً نه ضرورتاً به هنگام اجرا با یک آلت موسیقی که خودش و یا دیگران می‌نوازد، همراهی می‌شود.

قصه‌گویی قومی: این نوع از قصه‌گویی، قابل اجرا در خانه، ضمن کار گروهی، گردهمایی اجتماعی، خیابان

و بازارها بوده است. قصه‌گویی در خانه، یکی از جهانی‌ترین تجربه‌های انسانی است.

قصه‌گویی مذهبی: قصه‌هایی است که مقامات و رهبران رسمی یک گروه مذهبی، به جای قوانین برای تشریح و ترویج مذهبشان به‌ کار می‌برند.

قصه‌گویی تماشاخانه‌ای: آنچه این قصه گویی را متمایز می کند، که در ساختمان هایی مانند تماشا خانه های واقعی به اجرا در می آیند. این قصه‌گویی به دشواری از تئاتر به مفهوم حقیقی آن جداشدنی است.

قصه‌گویی کتابخانه‌ای: در این نوع، کتابداران در ساعات منظم و خاصی در کتابخانه برای کودکان قصه می‌گویند. تعیین دقیق این مساله که کدام کتابدار کودک، نخست این اندیشه را مطرح کرده، غیرممکن است.

قصه‌ صوتی کودکانه گویی در اردو: یکی از موثرترین مکان‌ها برای قصه‌گویی، فضای اردوها است. غیررسمی بودن محیط و نزدیکی به طبیعت، از عواملی است که بر خلاقیت دوجانبه‌ای که در قصه‌گویی.

داستان کودکانه

http://www.voolak.com/%d9%82%d8%b5%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86%d9%87/

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 3 آذر 1398ساعت 16:28 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 30 | |

ادبیات داستانی کودکان و نقش آن در رشد تفکر

چکیده

قصه کودکانه

آموزش تفکر به کودکان که فلسفه برای کودکان (P4C) نیز نامیده می‌شود یکی از برنامه‌های آموزشی است که مورد توجه بسیاری از دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت کودک قرار گرفته است. در این برنامۀ آموزشی از داستان‌ها به‌منزلۀ ابزار اصلی آموزش استفاده می‌شود زیرا عقیده بر این است که داستان‌ها می‌توانند مهارت‌های شناختی و توانایی پرسشگری را در کودک بالا ببرند و در‌نتیجه او را در ارزیابی استدلال‌ها، درک روابط علت و معلولی، کشف و تحلیل مفاهیم، و همچنین نتیجه‌گیری درست از رویدادها یاری کنند. به همین منظور، متیو لیپمن، که پایه‌گذار آموزش فلسفه برای کودکان است، داستان‌هایی را با هدف آموزش تفکر به کودکان نوشته است. مقالۀ حاضر، با تأیید برنامۀ آموزش فلسفه به کودکان، سعی دارد نشان دهد که استفاده از کتاب‌های ادبی کودکان در برنامۀ درسی یک ضرورت است و می‌تواند نقش بسزایی در پیشبرد تفکر کودکان داشته باشد. بنابراین باید به داستان‌های ادبی به‌منزلۀ یک ابزار آموزشی نگاه کرد و داستان‌خوانی را جزء برنامه‌های اصلی کودکان در مدارس قرار داد تا کودکان بتوانند از طریق گفت‌و‌گو در مورد آن‌ها قدرت تفکر خود را بالا ببرند. نکتۀ دیگر که باید به آن توجه کرد این است که استفاده از داستان راه تعامل بزرگسالان با کودکان را هموار می‌کند، و در عین افزایش قدرت تفکر، آن‌ها را با رفتار‌ها و مسائل اجتماعی آشنا می‌سازد.

مقاله های بیشتر را در اینجا بخوانید

 

http://www.voolak.com/

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 3 آذر 1398ساعت 16:17 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 31 | |

علایم سوختن هارد کامپیوتر

تعمیر لپ تاپ

هارد دیسک چیست؟

 

تقریبا هر کامپیوتر رومیزی دارای یک یا چند درایو سخت یا هارد می باشد . حتی دوربین ها برای ضبط تصاویر ، فیلم ها و... دارای درایو سخت می باشند ،

چندین دیسک سخت با هماهنگی یکدیگر یک وظیفه را به خوبی انجام میدهند ، انها تغییرات اطلاعات دیجیتال را به صورت یک شکل نسبتا مداوم ذخیره می کنند . این نوع سیستم به کامپیوتر این اجازه را میدهد که در هنگام قطع شدن برق و یا خاموش شدن سیستم به هر دلیلی ، اطلاعات را در خود ذخیره میکند و پس از روشن شدن سیستم دوباره به اطلاعات دسترسی خواهید داشت . تمامی مطالب هارد دیسک چیست مهم می باشد و بهتر است توجه لازم را در این زمینه داشته باشید .

این نوع دیسک های سخت در سال 1950 اختراع شد ، درابتدا این دیسک ها با قطر 20 اینچ بودند و تنها اطلاعات کمی را در خود ذخیره سازی میکردند . در اوایل اختراع این دیسک ها ، به انها Fixed Disk گفته می شد اما با گذشت زمان انان را Hard Disk نام گزاری کردند تا از فلاپی ها متمایز باشند .

یک دیسک سخت چیزی متفاوت از یک نوار کاست نیست . دیسک های سخت و نوار کاست هردو دارای محل ذخیره سازی مغناطیسی می باشند . ابزار ذخیره سازی مغناطیسی بسیار عالی می باشد زیرا به وسیله ی ان میتوان به راحتی اطلاعات را پاک کرد و یا اطلاعات جدید ذخیره سازی کرد و ویژگی های بارز این نوع ابزار های مغناطیسی ان است که اطلاعات برای سالیان زیاد روی این حافظه ها باقی می ماند و مشکلی برایشان پیش نمی اید 

 

 

اجزای هارد

 

 

پلتر : صفحاتی که حالت دوار دارند و جنس انها شیشه و الومینیوم می باشد و روی انها با الیاژی مخصوص پوشانده می شود.

 

اسپیندل : میله ای که صفحات مدور هارد دیسک را به یکدیگر وصل کرده است .

 

درایو : موتوری است که صفحات مدور را به چرخش در می اورد.

 

هد : وسیله ای که اطلاعات را از پلتر دریافت میکند و در اختیار پردازنده قرار می دهد.

 

ارم هد : وسیله ای است که وظیفه ی نگه داری هد را در اختیار دارد .

 

استیپر موتور : موتوری است که با تغییر دادن میدان مغناطیسی بازوی هد را به حرکت در می اورد .

 

بیوفر کش : حافظه ی کوتاه مدتی است ککه سرعت هارد با قسمت های دیگر را هماهنگ میکند .

 

 

 

دلایل خراب شدن هارد دیسک چیست ؟

 

 

یکی از اصلی ترین دلایل خراب شدن هارد دیسک ، ضربات فیزیکی و یا تکان های شدید کیس کامپیوتر در حین کار است. باید بدانید که در زمان کار با کامپیوتر ، به علت مکانیکی بودن هد هارد دیسک ، نباید ضربه یا تکانی به هارد وارد شود در غیر این صورت می تواند باعث خرابی بخشی از هارد دیسک شود.


قطع شدن ناگهانی برق و نوسانات برق هم می تواند مشکلاتی در نحوه کارکرد هارد ایجاد کرده و حتی باعث سوختن آن شود. اما یکی دیگر از دلایل سوختن یا خرابی هارد دیسک ها ، عدم استفاده از آنها است. بله درست خوانده اید! کارخانه های سازنده هارد دیسک توصیه می کنند هر چند ماه یکبار سیستم خود را روشن کنید و عملیات خواندن یا نوشتن از روی هارد را انجام دهید. این کار به ضعیف نشدن مغناطیس موجود در هارد دیسک شما کمک می کند.


علاوه بر موارد فوق ، گرد و غبار داخل کیس می تواند باعث داغ شدن بیش از حد هارد دیسک و در نتیجه اخلال در کار آن شود.

 

 

علائم خرابی هارد کدامند ؟

 

·         آبی شدن صفحه نمایش

·         توقف ایستگاه در صفحه اول ویندوز

·         کند شدن هارد در بازیابی اطلاعات

·         سیاه شدن صفحه

·         کند شدن هارد در بازیابی اطلاعات

·         ماژول شدن هارد

·         روشن نشدن سیستم

·         صدا دادن هارد

·         عدم شناسایی هارد

·         مشکلات سخت افزاری هارد

·         خرابی هد یا موتور هارد

·         ویروسی شدن

·         بالا رفتن درجه حرارت هارد    

·         اعلام خطای ویندوز به صورت تصویر زیر:

 

 

 

 

چگونه می توان هارد دیسک خراب را احیا کرد ؟

 

اولین نکته استفاده از ویژگی Defragment در ویندوز است. بهتر است در مدت های خاصی نسبت به انجام این کار اقدام کنید تا هارد دیسک شما برای خواندن اطلاعات ، کمتر دچار زحمت شود. انجام این کار باعث می شود فایل هایی که بر روی هارد تکه تکه شده و ذخیره شده اند ، در یک محل قرار گیرند و خواندن آنها به سرعت انجام شود.

 

 

اما اگر کار از کار گذشت و هارد دیسک شما دچار مشکل شد ، موارد زیر را بررسی کنید:

 


-    اگر در حین انجام عملیات کپی کردن فایل ها ، ویندوز به شما اعلام خطا می کند ، یعنی مشکلاتی در سکتور های هارد وجود دارد. بهتر است از ابزارهای چک و بهینه سازی هارد استفاده کنید. احتمال اینکه مشکل شما به صورت نرم افزاری حل شود زیاد است.


-    اگر در حین نصب ویندوز خطاهای مختلفی اجازه ی ادامه نصب ویندوز را به شما نمی دهد یعنی هارد شما مشکلات بد سکتور دارد و باید به صورت نرم افزاری رفع شود.


-    اگر در هنگام روشن کردن کامپیوتر خود ، هارد شما شناسایی نشد ، به تنظیمات بایوس کامپیوتر روید (کلید Del) و ببینید آیا سیستم هارد شما را شناخته است یا خیر؟ اگر سیستم هارد شما را نشناخته بود ، مورد خطرناک است. بهتر است اتصالات هارد (کابل ها) را قطع و مجددا وصل کنید. ضمن اینکه بررسی کنید آیا در هنگام روشن شدن سیستم ، هارد شما هم روشن می شود یا خیر. پس از بررسی ، بهتر است هارد را سریعا به یک متخصص نشان دهید.


-    اگر هارد شما در هنگام کار صداهای زیادی تولید می کند و در واقع صدای خش خش تولید می کند سریعا آن را خاموش کنید و به متخصص نشان دهید. به احتمال زیاد هد هارد شما دچار مشکل شده است.

 

 

ریکاوری هارد سوخته


در صورتی که برد هارد شما دچار سوختگی بشود هارد شما به هیچ عنوان در سیستم بالا نمی آید و مانند یک مرده عمل می کند بهتر است به آن دست نزنید و برای بازیابی هارد خود آن را به تعمیر کار متخصص نشان دهید .

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 18:50 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 32 | |

مشکلات رایج پرینترها و راه‌حل های آن ها

با پرینتر خود مشکل دارید؟برای تعمیر پرینتر خود این مطالب را بخوانید به خوبی کار نمی کند و سرعت کندی در چاپ دارد؟ نگران نباشید؛ در این مقاله 10 مشکل رایج  برای پرینترها را به همراه راه‌حل آن ها آورده ایم، راه‌حل های بیان شده بهترین راه‌حل برای مشکل مربوطه می باشد و ممکن است شما راه‌حل های دیگری را نیز در مورد هر یک از مشکل ها در نظر داشته باشید که می توانید آن ها را در بخش نظرات این مقاله با دیگران به اشتراک بگذارید.

همه ما انتظار داریم پرینتری که می خریم برای مدت ها به خوبی کار کند، اما معمولاً به دلیل استفاده های نادرست و تنظیمات اشتباه دستگاه، ممکن است با مشکل مواجه شویم. در این مطلب قصد داریم 10 مشکل متداول در پرینترها را به همراه راه حل آن ها برای شما بیان کنیم، با ما همراه باشید…

مشکل: عمل چاپ خیلی کند انجام می شود.

راه‌حل: بوسیله کاهش کیفیت چاپ می توانید این مشکل را برطرف نمایید. با اینکه تنظیمات پرینترها بر اساس مدلشان متفاوت است ولی با فعال کردن حالت چاپ پیش نویس (draft) می توانید این مشکل را حل کنید. برای انجام این کار کافیست گزینه Print and Properties را انتخاب نموده و به دنبال گزینه کاهش کیفیت چاپ بگردید. در پرینتر HP Photosmart 8450 تغییر کیفیت چاپ از Normal به Fast Draft منجر به کاهش کیفیت چاپ و افزایش سرعت آن می شود. دیگر مواردی که برای افزایش سرعت چاپ پیشنهاد می شود عبارتند از: چاپ کردن صفحات وب سایتها بدون گرافیک و یا افزودن حافظه جانبی (RAM) به پرینتر. (این مورد برای پرینتر های قدیمی است اگر در پرینترهای جدید بعد از 33 یا چند برگ دیگر پرینت نگرفت باید Ramm اضافه کرد.)

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: هزینه استفاده از جوهر و یا تونر خیلی بالا است.

راه‌حل: بهترین راهکار مناسب برای این مشکل خرید کارتریج های ظرفیت بالا است. اگر حجم چاپ شما بالاست، یک کارتریج جوهری با ظرفیت چاپ بیش از 250 برگ و یا یک کارتریج لیزری با ظرفیت چاپ بیش از 20000 برگ را انتخاب کنید. با این کار بر اساس مصرفتان، هزینه استفاده از جوهر را می توانید کنترل کنید.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: ویندوز دستور چاپ را به پرینتر اشتباهی (پرینتر دیگر) می فرستد.

راه‌حل: به دلایل نا معلومی ویندوز ممکن است یک پرینتر پیش فرض جدید را انتخاب کند و دستور چاپ به طور خودکار به این پرینتر پیش فرض ارسال شود (این مورد وقتی که ویندوز vista را به ویندوز 7 ارتقاء دهید گاها پیش می آید.). برای برطرف نمودن این مشکل در ویندوز 7، بر روی منوی استارت کلیک نموده و گزینه Devices and Printers را انتخاب کنید. در زیر بخش Printers and Faxes بر روی پرینتری که می خواهید پیش فرض گردد کلیک راست نموده و گزینه Set as default printer را انتخاب نمایید. (این دستورات در ویندوز های دیگر متفاوت است.)

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: برگه ای که چاپ می شود دارای نقاط زیاد و یا خطوط افقی است.

راه‌حل: ممکن است هد دستگاه گرفته است این مشکل زمانی اتفاق می افتد که به ندرت در هفته از چاپگر استفاده کنید.  نگران نباشید! پرینتر شما یک نرم افزار برای دستور تمیز کردن هد دارد. این مراحل برای مدلهای مختلف پرینتر متفاوت است. از منوی استارت ویندوز 7 بر روی Devices and Printers یا Control Panel کلیک کنید و به دنبال نرم افزار ابزار(utility app) مدل پرینتر بگردید.این مراحل برای ویندوز vista و xp متفاوت است.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: پرینتر پیغام خالی بودن کارتریج را می دهد. در صورتیکه اینگونه نیست.

راه‌حل: ممکن است حق با شما باشد. پیغام تمام شدن جوهر کارتریج نسبتاً قابل اعتماد نیست. روشهای مختلفی برای بررسی  جوهر کارتریج وجود دارد.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: پرینتر بیسیم (Wireless) من خیلی کند است.

راه‌حل: برای دستیابی به بالاترین کارایی شبکه پرینتر، استفاده از سیستم سیمی و یا کابل اترنت کمی سخت است. پرینت تحت شبکه بیسیم ممکن است برای استفاده خانگی یا اداری راحتتر باشد. اما محدودیت هایی را نیز به همراه دارد. سرعت Wi-Fi بر اساس فاصله کاهش می یابد، و شما باید پرینتر بیسیم خود را در نزدیکترین فاصله به روتر قرار دهید. همچنین باید مطمئن شوید که پرینتر بیسیم و یا هر سرور پرینت بیسیمی از قابلیت 802.11n پشتیبانی کند. این قابلیت معادل با سرعت 100mbps کابلهای اترنت است.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: من از کارتریج Refill (کارتریج طرح) استفاده می کنم و کیفیت پرینتم خیلی بد است.

راه‌حل: به شما پیشنهاد می کنیم که از کارتریج های اصل استفاده کنید. کارتریج های غیر اورجینال و یا چند بار شارژ شده ممکن است در هزینه شما صرفه جویی کند ولی نتیجه کار، خیلی مطلوب نخواهد بود.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: چگونه متن بیشتری را در یک صفحه قرار دهم؟

راه‌حل: جمع کردن یک متن تا 2 صفحه که در یک صفحه قرار گیرد باعث کاهش هزینه ها (مصرف کمتر کاغذ) و افزایش سرعت چاپ (با کاهش تعداد صفحاتی که باید چاپ گردند) می شود. این روش 2 صفحه در یکی برای صفحات گسترده، منوها و اسناد دیگر که باید جمع و جورتر چاپ شوند مناسب است.
در ویندوز، Print and Properties را انتخاب کنید و سپس به دنبال تنظیماتی بگردید که به شما اجازه می دهد تا تعداد صفحات در هر برگ را افزایش دهید.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: پرینترم پرینت نمی گیرد!!

راه‌حل: نخست بررسی کنید که پرینتر به برق وصل است. سپس باید مطمئن شوید که کاغذ در داخل سینی پرینت قرار دارد، و در نهایت چک کنید که کابل USB یا Ethernett به پرینتر یا روتر متصل باشد.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: سینی کاغذ پرینترم خیلی محکم نیست.

راه‌حل: برای کاهش هزینه های مربوط به چاپ، برخی از شرکت‌های سازنده از سینی های کاغذ با ظرفیت پایین و یا شل استفاده می کنند.
اگر این موضوع برای شما آزاردهنده است پیش از خرید پرینتر سینی کاغذ آنرا با دقت امتحان کنید. اگر مشاهده کردید که خیلی محکم نیست بهتر است مدل دیگری را انتخاب نمایید. اگر سینی کاغذ برای نیاز چاپ شما خیلی کوچک است به دنبال پرینتری با ظرفیت بیشتر بگردید.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: ارور سه چراغ روشن

راه‌حل:ممکن است در هنگام کار با پرینتر،  با ارور سه چراغ روشن مواجه شوید، که یکی از دلایل این مشکل می‌تواند عدم نگهداری صحیح از دستگاه در محیط مناسب و تخم گذاری حشرات داخل لیزر اسکنر باشد. در این صورت باید داخل دستگاه پاکسازی شود.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: گیر کردن کاغذ در پپرینتر

راه‌حل: اگر این مشکل همیشگی است، باید به وجود مشکل در مکانیزم به داخل کشیدن کاغذ مشکوک شوید. زیر پرینتر را  نگاه کنید، ممکن است در آنجا یک پنل دسترسی برای پاکسازی مکانیزم به داخل کشیدن کاغذ وجود داشته باشد. علاوه بر این کاغذهای قدیمی رطوبت را جذب می‌کنند و در حین پرینت، ممکن است در پرینتر گیر کنند و یا به دو یا چند برگ بچسبند و باعث بروز این مشکل شوند. بهتر است از کاغذهای مناسب برای چاپ استفاده کنید تا جلوی بروز همچنین مشکلاتی گرفته شود.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: پس از هر پرینت یک برگه سفید نیز خارج می شود

راه‌حل: در پرینترهایی که به اشتراک گذاشته می‌شوند این مشکل رایج است. برای رفع این مشکل، وارد بخش Devices and Printers در Control Panel  شوید و بر روی پرینتر خود کلیک راست کنید و گزینه Printing Preferencess را انتخاب کنید. در اینجا گزینه Separator Pages را انتخاب کنید و تنظیمات مورد نظر خود را انجام دهید. این گزینه مشخص می‌کند که آیا بین عملیات چاپ، یک برگه خالی به عنوان جدا کننده فعالیت چاپ پرینت، گرفته شود یا خیر. در صورت غیرفعال کردن آن، دیگر برگه سفید پس از هر پرینت از پرینتر خارج نمی‌شود.

مشکلات رایج پرینترها

مشکل: صفحه اینترنت به درستی چاپ نمی‌شود

راه حل: صفحات اینترنت می‌توانند در هر سایزی باشند و به هیچ عرض و ارتفاعی محدود نمی‌شوند، که این موضوع در حین  چاپ آنها بر روی کاغذ می‌تواند برای کاربران دردسر ساز شود. چرا که اغلب صفحات اینترنتی برای چاپ شدن طراحی نشده‌اند. بهتر است همیشه قبل از چاپ از گزینه Print Preview استفاده کنید تا پیش‌نمایشی از صفحه‌ای که قرار است چاپ شود را ملاحظه کنید. ممکن است شما به تمام صفحه برای چاپ نیاز داشته باشید، برای مثال ممکن است در یک صفحه تعداد زیادی نظر وارد شده باشد و شما بخواهید که در چاپتان تمامی این نظرات نیز وجود داشته باشد، بنابراین از دو قابلیت انتخاب صفحاتی که باید چاپ شوند (مثلاً صفحات 2 تا 4) و همچنین انتخاب حالت landscape برای چاپ، زمانی‌که صفحه خیلی عریض است استفاده کنید.

Internet Explorer به شما گزینه shrink-to-fit را نیز ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند تا زمانیکه صفحات بزرگ هستند آنها را به بزرگی تمام صفحه در بیاورد. برخی صفحات مانند صفحاتی که دارای کوپن هستند دارای دکمه چاپ نیز هستند. برای چاپ بهتر از این دکمه به جای دکمه چاپ مرورگر استفاده کنید.

مشکلات رایج پرینترها

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 18:38 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 45 | |

چگونه مودم را عیب یابی کنیم؟

تعمیر مودم

این روزا بیشتر کاربرای اینترنت، از انواع مودم برای دریافت این سرویس استفاده می کنن. مودم هم مثل هر دستگاه الکترونیکی دیگه ای ممکنه به دلایل مختلفی دچار مشکلاتی بشه؛ مثلا قطع و وصل بشه یا این که کلا روشن نشه. خب بدون شک این مساله تاثیرات منفی زیادی رو کار شما میذاره و اذیتتون میکنه. به همین خاطر هم لازمه که با مراحل و روش های عیب یابی مودم آشنا باشین. در این صورت میتونین مشکل و منشأ بروزش رو خیلی زود شناسایی کنین و در زمان مناسب برطرفش کنین. در ادامه ی این مطلب، نکات کامل و کاربردی رو راجع به عیب یابی انواع مودم و ترفندهای رفع ایراد به شما همراهان عزیز ارائه میدیم بتونین مشکل رو برطرف کنین. همچنین یادآوری می کنیم که مهندسین مجرب IT در مرکز طراحی شبکه ، خدمات تخصصی رو برای ترمیم مودم به شما ارائه میدن؛ ما رو همراهی کنین.

مراحل عیب یابی مودم

برای این که بتونین مودم رو عیب یابی و مشکلاتش رو برطرف کنین، باید به ترتیب زیر پیش برین:

  • اگه مودم ADSL تون دچار قطعی شد، بهتره اول از روشن بودن و اتصال صحیح اون به خط تلفن و کامپیوتر اطمینان حاصل کنین.
  •  حالا باید از فعال بودن سرویس اینترنتتون مطمئن بشین. علامت اصلی فعال بودن خط ADSL، روشن چراغی به همین اسم روی مودم هست. اگه این چراغ روشن میشه ولی شما به اینترنت دسترسی ندارین، ممکنه اشتراکتون تموم شده باشه. یه کار دیگه هم که باید بکنین اینه که با یه مودم دیگه هم اتصال رو چک کنین؛ چون ممکنه اتصال قطع باشه و چراغ به خاطر خرابی روشن بشه.
  •  در سومین مرحله ی عیب یابی مودم ، باید به این نکته توجه کنین که اگه مودم تون رو تعویض کردین، بعضی از ISP ها شناسه سخت افزاری مودم قبلی شما رو به عنوان تنها مودم معتبر برای استفاده از سرویس شما، قفل میکنن. این یعنی شما با تعویض مودم، به هیچ وجه امکان اتصال به اینترنت رو نخواهید داشت. لازمه که این مورد رو با ISP بررسی کنین و در صورت فعال بودن این حالت، مودم جدید رو از خط تلفن جدا کنین. برای رفع این مشکل، خط باید ریست بشه.
  • 4- معمولا بعد از تنظیم مودم روی حالت PPPoE ، چراغ اینترنت اون روشن میشه. حالا اگه در این حالت هم اینترنت روی سیستم تون ندارین، باید از سالم بودن کابل ها مطمئن بشین. بعدش برای عیب یابی مودم، باید اطمینان پیدا کنین که کارت شبکه به درستی تنظیم شده. نشانه صحیح اتصال کابلی صحیح و تنظیمات صحیح کارت شبکه، چشمک زدن چراغ LAN روی مودم و روی کارت شبکه کامپیوتر هست.
  • خیلی از کاربرا با مودم بی سیم شون مشکل دارن؛ به این ترتیب که میگن از طریق کابل به اینترنت دسترسی دارن اما روی اتصال وایرلس، نت ندارن. یعنی درحالی که به وایرلس متصل هستن، به اینترنت بیسیم دسترسی ندارن. در صورت بروز این مشکل، ممکنه خاموش بودن حالت وایرلس روی مودم باشه. (بعضی از مودم ها برای حالت وایرلس دکمه ی مجزا دارن). همچنین این احتمال وجود داره که تنظیمات آی پی کارت شبکه وایرلس دستگاه شما روی حالت دستی باشه. طبق تجربه و توصیه ی کارشناس های مرکز طراحی شبکه، بهتره این بخش رو روی حالت اتوماتیک بذارین. گاهی هم درایور کارت شبکه وایرلس مشکل داره که با یه آپدیت کردن برطرف میشه.
  •  ششمین مرحله ی عیب یابی مودم ، مربوط به آیتم Dial On Demand هست که اگه فعال باشه، در صورت عدم استفاده سیستم از اینترنت، مودم خود به خود قطع میشه. این حالت برای جاهایی مناسبه که مدت زمان اتصال به اینترنت هم در صورت حساب مشتری تاثیر داشته و لحاظ بشه (مثل کافی نت ها). البته ISP در ایران، این حالت رو در نظر نمیگیرن. فراموش نکنین که به محض اینکه کامپیوتری مجددا نیاز به اینترنت داشته باشه، مودم باز به صورت خودکار به اینترنت متصل میشه. با این تفاسیر، در زمان قطع بودن اتصال، چراغ اینترنت هم خاموش میشه و شما رو به اشتباه میندازه. پس حتما از فعال بودن یا نبودن این حالت مطمئن بشین.
  •  یکی دیگه از موارد و مراحل عیب یابی مودم ، مربوط به نویز ها و خش خش های خط تلفن هست. بعضی از کاربرا هم از این مساله شکایت دارن که وقتی تلفن زنگ میخوره، اتصال اینترنت قطع میشه. خب اگه این مشکلات پیش اومد، مطمئن باشین که اسپلیتر یا همون نویز گیر مودم تون خرابه یا درست نصب نشده. بنابراین اول از اتصال صحیح این بخش مطمئن بشین. برای این کار، اول باید مطمئن بشین که خط تلفن به ورودی اون متصل شده و پورت های خروجی اسپلیتر به تلفن و مودم به صورت صحیح وصل شدن. اگه فاصله بین مودم و دستگاه تلفن زیاده، بهترین راه، اصلاح سیم کشی تلفن هست.

 

مرکز طراحی شبکه

مرکز طراحی شبکه ، تحت حمایت و نظارت مستقیم مرکز سخت افزار ایران، تخصصی ترین خدمات و سرویس ها رو در حوزه ی نتورک به کاربرا ارائه میده. در این مرکز نیروهای زبده ای فعالیت می کنن که سالها در حوزه مورد بحث کار کردن و از دانش روز شبکه بهره مند هستن. طراحی و اجرای انواع سیستم های شبکه، تعمیر مشکلات شبکه، نصب و راه اندازی تجهیزات مختلف شبکه، ترمیم تجهیزات و مواردی از این دست، مهم ترین سرویس هایی هستن که همکارای ما در واحد طراحی شبکه ی مرکز سخت افزار ایران به مراجعین ارائه میدن. پرسنل مرکز طراحی شبکه تلاش میکنن ضمن ارائه با کیفیت ترین سرویس ها، رضایت شما کاربران محترم رو جلب کنن و شما رو از مراجعه به سایر مراکز بی نیاز کنن.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 18:17 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 9 | |

مقدمه‌ای در رابطه با یادگیری تعمیرات موبایل و دریافت گواهینامه

مرحله 1: گذراندن دوره آکادمیک تعمیر موبایل

کارشناسان واحد تعمیر موبایل کمک در اولین قدم به منظور یادگیری تعمیرات موبایل و امکان فعالیت در این شرکت و خدمات‌رسانی به مشتریان عزیز باید دوره آکادمیک اختصاصی را پشت سر بگذارند. در این دوره تعمیرکار به صورت تئوری با تمام ضوابط و قوانین تعمیر موبایل و فعالیت در شرکت موبایل کمک آشنا می‌شود. تمام نکاتی که باید وی برای انجام یک تعمیر حرفه‌ای بداند به او گوشزد خواهد شد. این نکات در زمینه‌های متنوعی بیان می‌شوند و شامل دسته‌بندی‌های گوناگونی همچون امنیت تعمیر، مراحل تعمیر، مراقبت از قطعات دمونتاژ شده و غیره می‌شود. در این دوره آکادمیک تعمیرکاران کاندید شده می‌توانند هر سوالی که در مورد تعمیر موبایل دارند را مطرح کرده  پاسخ آن را از اساتید مجرب دریافت کنند.

مرحله 2: آشنایی با گوشی ها و برندهای مختلف

در مرحله دوم تعمیرکاران کاندید عضویت در شرکت موبایل کمک با انواع گوشی های مختلف آشنا می‌شوند. تعمیرکار باید با گوشی های اندرویدی، آی او اسی و ویندوزفون آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند تفاوت مابین آن ها و همچنین تفاوت مابین یک مشکل نرم افزاری و سخت افزاری را به درستی تشخیص دهد. در این مرحله از یادگیری تعمیرات موبایل مراحل کلی تعمیر موبایل برای هر یک از دسته گوشی های مذکور شرح داده می‌شود.

به عنوان مثال اغلب ترفندهای تعمیر آیفون ها در این دوره عنوان می‌شوند و همین امر برای گوشی های اندرویدی سامسونگ، ال‌جی، بلک‌بری و غیره تکرار خواهد شد. بنابراین در پایان این دوره تعمیرکار کاندید عضویت در شرکت موبایل کمک با تمام جوانب امر و ترفندهایی که برای تعمیر گوشی برندهای مختلف به آن ها احتیاج دارد آشنا خواهد شد.

درخواست آنلاین تعمیرات موبایل

روش اول: ارسال موبایل با پیک رایگانروش دوم: درخواست تعمیر موبایل در محلسفارش تلفنی تعمیرات موبایل021-75147درخواست تعمیرات

مرحله 3آشنایی با ابزارهای تعمیر موبایل

اگرچه اغلب افرادی که برای عضویت به جمع تعمیرکاران شرکت موبایل کمک کاندید می‌شوند با اغلب ابزارهای تعمیرات موبایل آشنایی دارند، اما گذراندن دوره آشنایی با ابزارهای تعمیر برای تمام این کاندیدها الزامی است. از آنجایی که در موبایل کمک گستره عظیمی از ابزارهای پیشرفته و کاملا حرفه‌ای را در برد خود دارد، بنابراین لازم است تعمیرکاران دقیقا با طرز کار و نحوه استفاده تک تک این ابزارها آشنا شوند.

موبایل کمک اکیدا پافشاری دارد که کارشناسان تعمیر این شرکت باید همیشه از بهترین ابزار ممکن برای انجام تعمیرات موبایل استفاده کنند. بهترین ابزار ممکن همیشه آن ابزاری است که کم‌ترین خطر آسیب دیدگی را برای گوشی مشتری ایجاد کرده و سریع‌ترین و راحت‌ترین روش را هم برای تعمیرکار به همراه داشته باشد. پس در مرحله سوم باید کاندیدهای عضویت در برد تعمیرکاران موبایل کمک با تمام ابزارهای پیشرفته‌‌ای که در صورت تایید در اختیارشان قرار داده می‌شوند آشنا شوند.

 

مرحله 4: گذراندن دوره عملی یادگیری تعمیرات موبایل

در این دوره کاندیدهای عضویت در تیم تعمیرکاران موبایل کمک باید دوره عملی یادگیری تعمیرات موبایل را پشت سر بگذارند. در این مرحله شرکت موبایل کمک نمونه‌هایی از گوشی‌های موبایل برندهای مختلف را در اختیار کاندیدها قرار می‌دهند و آن ها می‌توانند آزادانه مراحل تعمیر و تعویض قطعات مختلف را روی گوشی های مورد نظر بررسی کنند. این مرحله از دوره یادگیری تعمیرات موبایل در شرکت موبایل کمک یکی از طولانی ترین و مهم ترین مراحل کار محسوب می‌شود چون کاندیدهای محترم باید مراحل تعمیر تمام گوشی های پرکاربرد روز را پشت سر بگذارند.

علاوه بر گوشی هایی که از طرف شرکت در اختیار کاندیدهای عضویت در تیم تعمیرکاران موبایل کمک قرار داده می‌شود، کاندیدها می‌توانند هر گوشی خاصی که مورد نظرشان باشد را هم از شرکت دریافت کرده و مراحل تعمیر و تعویض قطعات آن را بررسی کنند. در نظر داشته باشید که تمام گوشی هایی که در این مرحله در اختیار کاندیدهای عضویت در تیم تعمیرکاران موبایل کمک قرار داده می‌شوند، گوشی های موجود در خود شرکت هستند. در این مرحله به هیچ عنوان گوشی مشتریان شرکت در دست کاندیدها قرار داده نمی‌شود.

مرحله 5: شرکت در امتحان تئوری و عملی

در این مرحله کاندیدها باید در امتحان تئوری و عملی بسیار تخصصی شرکت کنند و حتما باید امتیاز لازم را در این دو امتحان کسب نمایند، در غیر این صورت به آن ها اجازه عضویت در تیم تعمیرکاران موبایل کمک داده نمی‌شود. در مرحله تئوری همه چیز روی قلم و کاغذ خلاصه می‌شود، اما در بخش عملی کاندید مورد نظر باید از یک تست تعمیر موبایل تخصصی به بهترین شکلی که می‌تواند گذر کند. برای هر کاندیدا یک تعمیر تصادفی در نظر گرفته می‌شود، برای مثال ممکن است برای یک کاندیدا تعویض ال سی دی آیفون 8 به عنوان تست در نظر گرفته شود و برای تعمیرکار بعدی تعویض دوربین اصلی گلکسی نوت 8 سامسونگ انتخاب شود.

تعمیرکار باید بتواند در مدت زمان تعیین شده تعمیر مورد نظر را به بهترین شکل ممکن روی گوشی انجام دهد. این مرحله از کار اهمیت بسیار بالایی داشته و توانایی های تعمیرکار را به چالش می‌کشد. اگر متخصصین مجرب موبایل کمک در حین انجام این مرحله متوجه شوند که عملکرد تعمیرکاری کیفیت لازم را ندارد، وی را رد می‌کنند. در این مرحله عوامل بسیار مهمی برای کسب موفقیت تعمیرکار نقش دارند. عواملی همچون سرعت عمل، دقت و کیفیت تعمیر، توجه به مسائل ایمنی، استفاده درست از ابزارهای تعمیر و غیره برخی از اصلی ترین این موارد محسوب می‌شوند.

مرحله 6: گذراندن دوره استادیاری

تعمیرکارانی که 5 مرحله قبل را با موفقیت پشت سر بگذارند به مرحله آخر یعنی دوره استادیاری می‌رسند. در این دوره تعمیرکار کاندید به یکی از کارشناسان تعمیر مجرب و با سابقه شرکت معرفی خواهد شد و به عنوان دستیار با وی فعالیت می‌کند. در این دوره تعمیرکار جدید می‌تواند مراحل تعمیر گوشی های مختلف مشتریان به دست کارشناس تحت نظرش را مشاهده کرده و به تدریج تجربه بیشتری کسب کند. هر زمان که کارشناس تعمیر مجرب شرکت مهارت ها و توانایی دستیارش را به تایید برساند، دستیار او به عضویت برد تخصصی موبایل کمک در خواهد آمد و می‌تواند به طور مستقل به عنوان یکی از اعضای تیم واحد تعمیر شرکت فعالیت داشته باشد.

حتما بخوانید:  تعمیر دوربین گلکسی اس ۷ سامسونگ با کمترین قیمت در موبایل کمک

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به شرح 6 مرحله‌ای پرداختیم که کارشناسان واحد تعمیر موبایل کمک باید برای عضویت در این مجموعه از آن‌ها عبور کنند. مطمئنا با طی کردن مراحلی که در نظر گرفته شده‌اند، تعمیرکاران شرکت به بهترین شکل ممکن یادگیری تعمیرات موبایل را پشت سر می‌گذارند و مشتریان گرامی می‌توانند با اطمینان کامل تعمیر گوشی خود را به دست این افراد بسپارند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 18:08 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 36 | |

۱۰ ویژگی که یک دوربین مداربسته‌ی خوب باید داشته باشد

نصب سیستم امنیتی در خانه ها بسیار آسان است و باعث می شود اعضای خانواده احساس امنیت و آسایش بیشتری داشته باشند. دوربین های مداربسته چشم دومی هستند که به صورت شبانه روزی ساختمان را بررسی می کنند. علاوه بر بیرون  ساختمان امکان نظارت بر فضای داخلی ساختمان نیز وجود دارد.

تکنولوژی دوربین های مداربسته در دهه اخیر پیشرفت چشم گیری داشته است. امروزه صدها نوع دوربین، با ویژگی های مختلف در بازار وجود دارد. قبل از خرید دوربین مدار بسته باید بدانید که ویژگی های مورد نیاز شما کدام است. در این مطلب ۱۰ مورد از ویژگی های دوربین مداربسته خوب بیان می شود.

۱۰ مورد از ویژگی های دوربین مداربسته خوب

ویژگی های دوربین مداربسته خوب

ویژگی های دوربین مداربسته خوب

۱) سازگاری با آب و هوای منطقه

دوربین مداربسته هم در فضای داخلی و هم در بیرون ساختمان نصب می شود. اگر بخواهید دوربین مداربسته را در فضای بیرونی ساختمان نصب کنید، باید سازگاری آن را با آب و هوا در نظر بگیرید. بازه دمایی و میزان بارش را در منطقه خود بررسی کنید. دوربین های مقاوم در برابر آب و هوا قیمت بیشتری دارند ولی دوام بالاتری هم دارند. هر ساختمانی که سیستم دوربین مداربسته داشته باشد، علاوه بر ایمنی بیشتر، قیمت بالاتری نیز خواهد داشت. پس دوربینی را انتخاب کنید که با شرایط آب و هوایی محل زندگی شما سازگاری داشته باشد.

۲) داشتن کنترل از راه دور

یکی از ویژگی های دوربین مداربسته خوب داشتن قابلیت کنترل از راه دور است. شما می توانید با استفاده از اینترنت و اپلیکیشن موبایل، دوربین مدار بسته را از راه دور کنترل کنید و تصاویر ضبط شده را از هر مکانی تماشا کنید. با استفاده از این ویژگی می توانید رفت و آمد بچه ها و کارگران خانه را بررسی کنید. دوربین های IP نوعی از دوربین مدار بسته هستند که از طریق اینترنت کنترل می شومند. این دوربین ها از دوربین های مداربسته معمولی گران قیمت ترند.

۳) اندازه مناسب

اندازه دوربین های مداربسته هر سال کوچک تر می شوند. همچنین شکل و طرح آن ها رفته رفته زیباتر و مدرن تر می شود. انتخاب اندازه مناسب برای دوربین مداربسته به هدف شما بستگی دارد. اگر اندازه دوربین مداربسته ای که بیرون ساختمان  نصب می شود، بزرگ باشد، سارقان را از آن ساختمان دور می کند. اگر بخواهید دوربین مدار بسته را به شکل مخفی نصب کنید، اندازه های کوچک تر پیشنهاد می شود. دوربین های کوچک تر مناسب نصب در فضاهای بسته هستند.

۴) شناسایی حرکتی

شناسایی حرکتی یکی از ویژگی های دوربین مداربسته خوب است. وقتی سیستم امنیتی ساختمان فعال شود، زنگ هشدار به صدا در می آید. ولی دوربین هایی که قابلیت شناسایی حرکتی دارند، حرکت ها و فعالیت های مشکوک را نیز ثبت می کند و به صاحب خانه اطلاع می دهد. همه دوربین های مداربسته قابلیت شناسایی حرکتی ندارند. اگر شما به دنبال ارتقای سیستم امنیتی خانه تان باشید، صرف هزینه بیشتر و خرید دوربینی با قابلیت شناسایی حرکت، کاری عاقلانه است.

۵) انعطاف پذیری عملکرد

یک دوربین ثابت، فقط از یک نقطه تصویربرداری می کند. دوربین هایی که در عملکرد خود انعطاف بیشتری داشته باشند، امکان گردش، چرخش و بزرگنمایی دارند. به این دوربین ها، دوربین PTZ گفته می شود. انتخاب از بین دوربین ثابت یا گردان به هدف شما از نصب دوربین مدار بسته بستگی دارد. اگر فضایی که قصد نظارت بر آن را دارید یک حیاط یا اتاق کوچک باشد، دوربین ثابت مناسب است. در مقابل اگر می خواهید یک منطقه بزرگ را زیر نظر بگیرید، دوربین PTZZ مناسب تر است. هر چند  که قیمت این دوربین ها از دوربین های ثابت بیشتر است، ولی خرید یک دوربین انعطاف پذیر، بهتر از خرید چند دوربین ثابت برای داشتن دید کافی از محیط است.

۶) دید در شب

برخی از سرقت ها در تاریکی شب اتفاق می افتد. یک دوربین مادون قرمز امکان ضبط تصاویر با کیفیت، در طول شب را دارد. دوربین های دیگری نیز با قابلیت دید در شب وجود دارند که از نور مادون قرمز استفاده نمی کنند. قیمت این دوربین ها بیشتر است. ابتدا باید هدف خود را از خرید دوربین مدار بسته تعیین کنید.

۷) داشتن سیستم صوتی و میکروفون

در سال های گذشته دوربین های مداربسته امکان ضبط صدا را نداشتند. یکی از ویژگی های دوربین مداربسته خوب داشتن سیستم صوتی و میکروفون است. امروزه دوربین های مدار بسته ای وجود دارند که امکان گوش کردن به صداهای داخل خانه،  استراق سمع و صحبت کردن با افراد نزدیک ساختمان مثل همسایه و پیک موتوری را دارند. این قابلیت ممکن است کمی غیر ضروری و تجملاتی به نظر برسد.

۸) رنگ و رزولوشن

ابتدا باید تصمیم بگیرید که به چه وضوحی از تصویر نیاز دارید. دوربین های مداربسته با وضوح تصویر بالا و رنگی، گران تر از دوربین های سیاه و سفید هستند؛ اما این دوربین ها جزییات دقیق تری از مکان را در اختیار شما قرار می دهند. اگر سارقی  وارد خانه شما شود، دوربین سیاه و سفید امکان تشخیص رنگ لباس و موی او را ندارد، از این رو تشخیص کامل چهره فرد سخت تر می شود. در مقابل اگر بودجه کافی برای خرید دوربین مدار بسته رنگی با وضوح تصویر بالا را نداشته باشید، می توانید به خرید یک دوربین مداربسته معمولی اکتفا کنید.

۹) زاویه دید گسترده

زاویه دید گسترده از ویژگی های دوربین مدار بسته خوب است. این نوع از دوربین ها لنزهایی برای ثبت تصاویر ۱۸۰ یا ۳۶۰ درجه از محیط را دارند. یک دوربین مداربسته ۱۸۰ درجه، برای پارکینگ ساختمان ها مناسب است و می تواند به جای ۴  دوربین آنالوگ کاربرد داشته باشد. دوربین مدار بسته ای که زاویه دید گسترده دارد قیمت بیشتری نیز دارد، ولی این نکته را در نظر داشته باشید که این دوربین جایگزین چند دوربین مدار بسته معمولی می شود و هزینه نصب و نگهداری یک دوربین کمتر از چند دوربین است. وضوح تصویر این دوربین ها نیز بالا است.

۱۰) قیمت

قبل از خرید دوربین مداربسته، هدف از خرید باید مشخص شود. در واقع هدف از خرید دوربین مدار بسته، نوع دوربین و ویژگی های مورد نیاز را تعیین می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم قبل از خرید دوربین مدار بسته در مورد آن تحقیق کنید و با  کارشناسان “پویا بین” در مورد آن مشورت کنید تا دوربینی با ویژگی های متناسب با قیمت مناسب را انتخاب کنید.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 17:58 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 22 | |

آموزش داستان نویسی برای کودکان

آموزش قصه صوتی کودکانه نویسی

یکی از راه‌های پرورش خلاقیت کودکان و نوجوانان تقویت قوه تخیل آنها هست. آموزش داستان نویسی برای کودکان روشی برای به  پرواز در آوردن تخیلات و خیال پردازی هست. برای کودکان خردسال که سواد خواندن و نوشتن ندارند، راه‌های زیادی برای آموزش داستان نویسی وجود دارد. داستان نویسی کمک می‌کند تا قدرت تفکر و منطق نظم پیدا کند و اگر شما در سنین کم خردسالی به کودک یاد بدهید که چطور مراحل منطقی ساختار یک داستان را بشناسد در سن نوجوانی به راحتی نویسندگی می‌کند.

چطور آموزش داستان نویسی برای کودکان داشته باشیم؟

در ادامه ۵ روش برای آشنایی کودک با داستان نویسی را توضیح می‌دهیم

روش اول)  آشنایی با داستان نویسی با شرح وقایع روزمره:

هر شب در پایان روز از کودک بخواهید داستان آن روز را برای شما تعریف کند. یک رکوردر یا دوربین فیلمبرداری روشن کنید و اجازه بدهید تا کودک‌تان کل اتفاقاتی که در روز افتاده را تعریف کند.

در ابتدا ممکن هست در بخاطر آوردن اتفاقات و کنار هم چیدن آنها مشکل داشته باشد، برای همین شما پرسش‌هایی را مطرح کنید. برای مثال بپرسید، ” امروز صبح اول از همه بعد از بیدار شدن چه کردی؟ توی مهدکودک چه کاردستی درست کردی؟ وقتی دوستت باهات بازی نکرد، چه احساسی داشتی؟ چه برنامه تلویزیونی دیدی؟….”

بگذارید در مورد همه احساساتش چه خوشحالی یا ناراحتی که در هر موقعیتی داشته فکر کند و برای شما بیان کند.

در این روش کودک شما با داستان نویسی آشنا می‌شود، اینکه هر داستانی یک شروع، اتفاقات میانی و یک پایان دارد. با پشت سر هم تعریف کردن اتفاقات با توالی و نظم آشنا می‌شود و در این نظم سعی می‌کند، روندی منطقی را اعمال کند. در بیان داستان روز و اتفاقاتی که در روز افتاده نیاز هست تا کودک توجه به مسائل جزئی داشته باشد و بر روی مطالبی که در داستانش عنوان می‌کند، متمرکز می‌شود. همینطور با احساسات و هیجاناتی که در روز با آنها درگیر هست، آشنا می‌شود و هوش هیجانی در کودک تقویت می‌شود.

 

روش دوم) آموزش داستان نویسی با حدسیات در مورد آینده:

یک روش دیگر برای آموزش داستان نویسی برای کودکان تخیل پردازی اتفاقات در آینده هست. یعنی بجای اینکه کودک اتفاقاتی که در گذشته افتاده را بیان کند، بخواهید در مورد آینده صحبت کند. مثلا، “وقتی خانه مادر بزرگ رفتیم، دوست داری چه کارهایی انجام دهی؟ چه چیزی به مادر بزرگ بگویی؟ ”

روش سوم) داستان نویسی با نقاشی

یک روش برای ترغیب بچه‌ها به داستان نویسی خصوصا کودکانی که سواد نوشتن ندارند، نقاشی کردن هست. از کودک بخواهید اتفاق و تجربه اخیری که داشته را نقاشی کند. مثلا گردشی که با مامان در پارک داشته را نقاشی بکشد. این نقاشی می‌تواند اینطوری باشد، ” دست در دست مامان زیر درختی نشسته یا عده‌ای اطراف آنها مشغول تاب بازی هستند ….”. بگذارید هر طور دوست دارد داستانش را نقاشی بکشد. مهم نیست نقاشی ساده‌ای باشد یا نه با جزییات و نکات ریز … فقط هدف این هست که بچه‌ها فکر کنند و افکارشان را بر روی کاغذ نقاشی کنند.

روش چهارم) داستان نویسی با خواندن قصه‌ کودکانه جدید  های مورد علاقه

برای بچه‌های خردسال و پیش دبستانی که دوست دارند، برای آنها قصه خوانده شود این روش خیلی جذاب هست. وقتی قصه‌ای برای آنها می‌خوانید از بچه‌ها بخواهید داستان را با شخصیتهای خیالی خودشان تعریف کنند و انتهای داستان را تغییر دهند. بعنوان مثال اگر در کتاب قصه مورد علاقه‌شان خرسی در جنگلی زندگی می‌کند از کودک بپرسید، ” فکر می‌کنی به جز خرس چه حیوان دیگری در جنگل هست؟ آنها چه شکلی هستند؟ اگر تو جای خرس داستان بودی آخر داستان چه می‌کردی؟ ”

بحث کردن در مورد عناصر مهمی که داستان را ساخته کمک می‌کند تا کودک با ساختار داستان نویسی آشنا شود. چه چیزی در ابتدا مهم هست؟ وسط داستان چه اتفاقی افتاد و چرا به انتها نیاز هست؟… همه این پرسش‌ها و صحبت در مورد آنها تفکر خلاق در کودکان تقویت می‌کند.

روش پنجم) نمایش بازی کردن قبل از نوشتن داستان

بازی کردن نقش‌های یک داستان قبل از نوشتن داستان یک جرقه داستان پردازی هست. خصوصا برای بچه‌های مدرسه‌ای شاید بجای اینکه از آنها بخواهیم بنشینند و یک برگه کاغذ سفید دستشان بدهیم تا شروه به داستان نویسی کنند، بهتر هست ابتدا صحنه‌هایی را بصورت نمایش اجرا کنیم و بعد کودک آنچه دیده را روی کاغذ بیاورد و با تخیلاتش اضافه و کم کند.

چند نکته برای آموزش داستان نویسی کودکان :

در داستان نویسی با پرسیدن سوالات سعی کنید روند قصه را به جلو پیش ببرید. مثلا سوالاتی از این قبیل داشته باشید:

  • قهرمان قصه انسان هست یا حیوان؟ یا حتی اشیاء و وسایل می‌توانند قهرمان قصه باشند.
  • شخصیتهای دیگری هم داستان دارد؟ هر کدام چه می‌کنند؟
  • چه اتفاقاتی برای شخصیت داستان می‌افتد؟ چه کارهایی می‌کند؟ و داستان چطور تمام می‌شود؟

 

 

شما داستان را یاداشت کنید و کودک آنرا تعریف کند و حتما فراموش نکنید که در انتهای داستان آنرا با صدای بلند برای کودک بخوانید.

استفاد از کاربرگ‌های داستان نویسی خیلی کمک می‌کند در شید شاد نمونه‌هایی از این تمرینها را در مطلب کاربرگ داستان نویسی مدرسه و کاربرگ تمام کردن داستان داشتیم.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 17:48 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 34 | |

قصه و تاثیر آن بر کودکان

گاهی تاثیر قصه کودکانه بر زندگی کودک آنقدر مفید است که ده ها آموزش از آن عاجز است. قصه می‌تواند سرگذشت انسانی باشد که از جمع خسته شده است و از آن دوری می‌کند. ولی همین دوری، نیاز او را برای برگشتن و پیوستن به جمع، برای خود او روشن می‌کند و فرد گریزان از جمع را به جمع باز می‌گرداند. به این ترتیب درمانجو، از طریق قصه‌های مناسب با مشکلات و مسایل زندگی آشنا می‌شود و مهارت اجتماعی بیشتری به دست می‌آورد داستان کودکانه شنل قرمزی ممکن است در نظر اول خیلی پیش پا افتاده به نظر بیاید، اما تمثیل خیلی خوبی برای یاد دادن این موضوع است که هر کسی شایسته دوستی نیست نباید هرگز به غریبه‌ها اعتماد کرد.

قصه کودکانه در رشد روانی و اخلاقی کودکان تأثیر بسیار دارد. قصه، پلی است میان کودک و دنیای اطراف او. قصه مستقیماً در تخیل کودک تأثیر می‌گذارد و به تخیلات کودکانه او، جهت می‌دهد.‏ مشاوران و روانشناسان کودک نیز در رویکرد تحلیلی، شناختی و رفتاری کودکان، فقدان‌ها را پیدا می‌کنند و کودک را به صورت غیر مستقیم برای ایجاد تغییرات، آماده می‌سازند. مثلا قصه یا کتابی که برای کودک خوانده می‌شود، می‌تواند «نه گفتن» را به کودک آموزش بدهد و یا این توانایی را در او بیدار و تقویت کند.‏ قصه گویی می‌تواند یک راهکار مناسب برای آموزش شیوه‌های درست زندگی به کودکان باشد و قصه‌ها در جهت دادن به افکار و تخیلات کودکان و نشان دادن مفاهیم درست فرهنگی، بسیار مؤثرند.
قصه درمانی یکی از فنون روان درمانی است که در کنار رویکردهای روان‌شناسی، کودک را برای مقابله با اضطراب‌ها و هراس‌ها آماده می‌سازد و می‌تواند بسیاری از مفاهیم آموزشی در حوزه‌های فرهنگ، اخلاق، بهداشت و یا دانش‌های مختلف را، بدون آن که مستقیما به باورهای او ضربه بزند یا در کودک مقاومت منفی و احساس لجبازی ایجاد کند، به کودک انتقال دهد؛ چرا که یک فرد در دوران کودکی (3 تا 9 سال) در بحران لجبازی است و وقتی شما مستقیما او را از انجام دادن کاری منع کنید، می‌کوشد دقیقا برعکس رفتار کند. حال آن که با قصه‌گویی می‌توان به طور غیر مستقیم، بر رفتارهای غلط کودک تأثیر مثبت گذاشت و او را به فکر کردن واداشت.‏
الگوسازی
در الگوسازی، هر کودک یاد می‌گیرد که رشته‌ای از الگوها را بسازد. وقتی کودکان قصه‌ای را می‌شنوند، مدام حوادث و شخصیت‌های داستان را با تجربیات خود از وقایع ارتباط می‌دهند. فرآیند تطابق‌یابی در سطحی ناهوشیار رخ می‌دهد. به طور مثال تا به حال به این نکته توجه کرده‌اید که اگر در روند قصه شما اتفاقی عادی برای یکی از قهرمانان پیش بیاید، ممکن است کودکان شما اتفاق مشابهی را که برای خودش پیش آمده یا شاهد آن بوده به یاد آورد و دلش بخواهد که آن را بازگو کند. در حقیقت شما یک جریان تطابق‌یابی را در طول قصه‌گویی خود فعال کرده‌اید. بچه‌های پیش دبستانی عاشق حرکات بیانی با دست، تغییر حالت و احساس با صورت و صداهای زمینه و جلوه‌های صوتی هستند.

برای زنده کردن شخصیت‌ها و حوادث برای بچه‌ها می‌توان از این عناصر استفاده کرد عناصر در یک داستان همیشه باید مثل هم استفاده شوند تا بچه‌ها آنها را یاد بگیرند و به خاطر بیاورند. تطابق یابی، عنصر مهمی در قصه‌گویی است که به قصه‌ها نیروی نفوذ و تاثیر می‌بخشد. تطابق یابی، یک فرایند ذهنی ناخودآگاه است. وقتی بچه‌ها به داستان گوش می‌دهند به طور مداوم آنچه را می‌شنوند با خاطرات خود پیوند می‌دهند. آن‌ها در ذهن خود جستجو می‌کنند تا تجربیات حاضر خود از داستان را با وقایعی از گذشته مرتبط کنند. اگر کودکی بشنود «سگی بزرگ و خشمگین» شروع به تطابق‌یابی در تجربیات گذشته می‌کند تا به این سه کلمه معنی بدهد؛ بنابراین عبارت «سگی بزرگ و خشمگین» در هر کودک شنونده، تصویر متفاوتی را در خاطر زنده می‌کند. چون کودکان منحصر به فرد هستند، تجاربشان نیز منحصر به فرد است. آن‌ها را از خلال حواس خود تعبیر و بنا بر تجربیات گذشته‌شان تفسیر می‌کنند.
اختلال‌های رفتاری طبقه‌ای از رفتار کودک است. کودکانی که رفتارشان به این طبقه تعلق دارد از میزان شرارت و شیطنتی که ویژگی گروه سنی آن‌هاست پا را فراتر می‌گذارند. آن‌ها به‌طور جدی حقوق مسلم دیگران را زیر پا می‌گذارند و یا قوانین عمده اجتماعی را خدشه‌دار می‌کنند. گاهی بسیاری از کودکان از نظر هیجانی نیز با مشکل رو‌به‌رو می‌شوند و در معرض افسرده شدن قرار می‌گیرند. اختلالات هیجانی رفتاری به شرایطی اطلاق می‌شود که در آن پاسخ‌های هیجانی و رفتاری در مدرسه با هیجان‌های فرهنگی، سنتی و قومی تفاوت داشته باشد.

به‌طوری‌که در عملکرد تحصیلی فرد، مراقبت از خود، روابط اجتماعی، سازگاری فردی، رفتار در کلاس و سازگاری در محیط کار نیز تأثیر منفی داشته باشد. اغلب کودکان با اختلالات رفتاری احساسات منفی دارند و با دیگران بدرفتاری می‌کنند. در بیشتر موارد، معلمان و هم کلاسی‌ها آن‌ها را طرد می‌کنند، در نتیجه فرصت‌های آموزشی آنان کاهش می‌یابد. به‌رغم مشکلات فراوانی که این کودکان با آن مواجه‌‌اند، بیشتر آن‌ها تا سال‌ها پس از ورود به مدرسه شناسایی نمی‌شوند مگر این‌که اختلالات رفتاری و مشکلات تحصیلی آنان تشدید شود.
بسیاری از بزرگسالان تحمل رفتارهای کودکان با اختلالات رفتاری را ندارند و به تنبیه آنان نیز متوسل می‌شوند. این کودکان در مقایسه با همسالان بهنجار خود در جنبه‌های مهم زندگی محدودیت دارند و در تعاملات اجتماعی با مشکلات جدی مواجه‌اند. ناتوانی‌های این کودکان از رفتارهای آن‌ها ناشی می‌شود. قصه‌درمانی در سال‌های اخیر به‌صورت یکی از فنون بازی‌درمانی مطرح شده است. استفاده از قصه‌درمانی به‌مثابه یک فن درمانی فقط به درمان مشکلات روان‌شناختی کودکان منجر نمی‌شود. در قصه‌درمانی فرض بر این است که تغییر در زبان و ادبیات قصه‌های زندگی فرصت‌های جدیدی برای رفتار و روابط با دیگران ایجاد می کند.
کودکان از طریق داستان‌ها و افسانه‌ها با حقایق و تجربه‌های زندگی آشنا می‌‌شوند. تأثیرپذیری از شخصیت‌های قصه، تقویت قدرت فهم و بیان، پرورش خلاقیت، آموزش زبان و افزایش گنجینه واژگان کودکان نیز از دیگر تأثیرهای آموزشی و تربیتی داستان‌سرایی به‌‌شمار می‌روند. در واقع داستان خلاقیت گسترده‌ای است که با آن هر فردی می‌تواند عقاید به‌ظاهر نامعقول را بازیابی و آن‌ها را جایگزین و استفاده سازنده از آن‌ها را مطرح کند.
داستان‌سرایی به‌مثابه تدبیری مداخله‌ای برای آموزش می‌تواند دانش‌آموزان را به کشف معنای منحصر به فرد بودن خود ترغیب کند و توانایی آن‌ها را برای برقراری ارتباط واقعی بین افکار و احساسات افزایش دهد. مهارت‌های کلامی می‌تواند توانایی دانش‌آموزان را برای حل و فصل اختلاف بین فردی به‌صورت آرام و توأم با بحث و گفت‌و‌گو افزون سازد. بیان داستان و نیز گوش فرا دادن به آن دانش‌آموزان را به بهره‌گیری از تخیلاتشان تشویق می‌کند. این تخیل قوی می‌تواند اعتماد به نفس و انگیزش شخصی را در دانش‌آموزان افزایش دهد، زیرا آنان خود را برای نیل به امیال و آرزوهایشان شایسته و توانا تصور می‌کنند.
قصه‌ها می‌تواند از نظر تربیت اجتماعی، عاطفی و اخلاقی در کودک نیز موثر واقع شوند. قصه‌ها می‌تواند از نظر تربیت اجتماعی، عاطفی و اخلاقی نیز موثر واقع شوند و بسیاری از مقررات، هنجارهای اجتماعی و دستورالعمل‌های زندگی را منتقل کنند. چگونگی روبرو شدن با مشکل‌ها، حل آن‌‌ها و بسیاری از الگوهای رفتاری در گروه‌ها و طبقه‌های مختلف اجتماعی و سنی در داستان‌ها بیان می‌شود.

اگر والدین یا درمان‌گران قادر به فهم افکار سرّی کودک یا شناسایی احساس‌های پنهان او باشند، هر اندازه تفسیرهای انجام شده نیز درست باشند، باز این فرصت از کودک گرفته می‌شود که خود از طریق شنیدن پی در پی داستان و تفکر درباره آن به احساس رویارویی موفقیت‌آمیز با مشکل خود دست یابد. به‌همین دلیل است که رویکردهای داستانی به روان‌درمانی تأکید دارد و قصه‌ها در چگونگی رفتار و واقعیت‌های کودکان نقش موثری ایفا می‌نماید. قصه‌ها به کودکان راه‌حل‌هایی ارائه می‌دهند که غیرمنتظره و شگفت‌انگیز و در عین حال شدنی و مثبت هستند. تلاش پژوهش‌گران و درمان گران منجر به استفاده از ادبیات و قصه و قصه‌درمانی شده است.
برخی از مسائل کودکان با مشکلات عاطفی و رفتاری از ضعف آگاهی و بهره نبردن از مهارت‌های اجتماعی، الگوی کلامی صحیح، رفتارهای جامعه‌پسندانه، مهارت‌های ارتباطی و دوست‌یابی، مسئولیت‌پذیری و غیره ناشی می‌شود؛ پس آموزش این مهارت‌ها به این کودکان ممکن است تا حدودی از بروز این مشکلات پیشگیری کند. درمان‌گران و روان‌شناسان کودک می‌توانند جدیت بیشتری برای استفاده از قصه در مداخله‌های درمانی کودکان و نوجوانان نشان دهند و والدین و معلمان بهتر است استفاده گسترده‌تر از قصه‌های هدف‌دار را در برنامه‌های آموزشی و تربیتی کودکان بگنجانند به خصوص که این امر در سنت تربیتی فرهنگ ما جایگاه خاص خود را هم دارد.
درست انتخاب کنید!‏
«انتخاب قصه در قصه درمانی» مهم است و هر قصه‌ای برای هر اختلالی کارکرد ندارد.‏ قصه بیشتر بر روی اختلالات رفتاری تأثیر می‌گذارد و برای درمان همه اختلالات و مشکلات، کاربرد ندارد. به طور مثال در اختلال توجه و تمرکز ‏‎(ADHD)‎‏ که بین مردم به «بیش فعالی» معروف است، قصه درمانی تأثیر و کاربرد ندارد، اما بر کاهش پرخاشگری، بسیار مؤثر است. انتخاب قصه باید تحت نظر روانشناس یا مشاور و بر اساس تشخیص اختلال و مشکل کودک باشد. چرا که آن‌ها بنابر صلاحدید خود، قسمت‌های غیر ضروری داستان را حذف و مناسب‌ترین قسمت‌های ماجرا را برای کودک تعریف می‌کنند. بنابراین بهتر است پدران و مادران، سرِخود کاری نکنند و برای انتخاب قصه مناسب، به روانشناس و یا مشاور مراجعه داشته باشند. پس از آن نیز، یا کار را به روانشناس بسپارند و یا آموزش‌های لازم را ببینند و خودشان در منزل برای فرزندشان قصه بخوانند.‏

وقتی مادری از رفتارهای پرخاشگرانه کودک خود بر اثر تأثیرپذیری از کارتون‌های تلویزیونی نظیر «بت من» یا مرد عنکبوتی، شکایت دارد، روانشناس یا مربی از طریق قصه درمانی و با خواندن داستان‌هایی که بار عاطفی بیشتری دارند، کودک را آرام می‌کند و خوب و بد رفتارها را در متن قصه و با کمک شخصیت‌های داستانی، به کودک متذکر می‌شود.‏ در خصوص این که بهتر است کدامیک از والدین قصه را برای کودک تعریف کنند، به ارتباط آنان با فرزندشان مربوط می‌شود و هرکدام که روحیه آرام تری دارد یا کودک با او راحت‌تر است، باید این کار را انجام دهد. گاهی نیز خود کودک انتخاب می‌کند که کدام یک از آن‌ها برایش قصه بخواند.‏
از دیگر سو، جنسیت کودک تأثیری در قصه درمانی ندارد و او بسته به نوع اختلال و مهارت و نیز تشخیص درست مشاور و روانشناس، به قصه درمانی پاسخ می‌دهد.‏ یه گفته مؤلف کتاب «مشکلات رفتاری کودکان و راه حل آن‌ها»، لالایی خواندن، بخشی از همین کار است و به مادران توصیه می‌کند قبل از خواب برای کودکانشان، لالایی بخوانند و تأثیر این کار را روز بعد بر رفتارهای فرزندشان ببینند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 16 مهر 1398ساعت 17:34 توسط shahinsalehi | تعداد بازديد : 39 | |


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد